2015 m. kovo 23 d., pirmadienis

Šokoladinis-migdolinis pyragas su sūdyta karamele

Tai tiesiog šokoladinė-karamelinė bomba, tiesiogine ta žodžio prasme, neapsakomai skanus pyragas, galima pavadinti ir tortu, nes tikrai ne kasdieniškas, prabangiai atrodantis ir prabangaus skonio:) Nors pažaisti su juo reikia, bet jis to vertas.
Stiklinę visiems produktams naudoju vienodą, todėl  nesvarbu, ar 200ml ar 250ml stiklinė, kuo didesnė stiklinė, tuo didesnis pyragas gaunasi:) aš naudojau 250 ml stiklinę.
Kepimo forma 28 cm
Pagrindui reikės:
1/4 stiklinės migdolų
1/4 stiklinės kakavos
1/4 stiklinės cukraus
1 ir 1/4 stiklinės miltų
1/4 arb.š.druskos
110 g. šalto sviesto
1 arb.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
1-2valg. š. šalto vandens
Karamelei reikės:
1 ir 1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės vandens
1/2 stiklinės riebios grietinėlės
70 g. sviesto
1 arb.š.druskos, aš naudojau jūros druskos
Glazūrai reikės:
1/2 stiklinės riebios grietinėlės
120g. juodojo šokolado

Ruošiame tešlą.
Sumalame migdolus. Išmaišome visus sausus ingridientus.
Sudedame gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir rankomis pertriname iki trupinių.
Po to įmušame kiaušinį, įpilame vandenį, užminkome tešlą.
Kepimo formoje išklojame tešlą, formuodami bortelius gerai prispaudžiame,viską darau rankomis.
Kepimo formą su tešla dedame į šaldytuvą ir paliekame 1 val.
Po to išimame formą su tešla, tešlą išklojame folija, užpilame pupelių ar žirnių.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 20 minučių. Iškepus šiek tiek atvėsiname.
Verdame karamelę.
Į puodą sudedame cukrų ir vandenį irverdame ant vidutinės ugnies, bet nemaišome,
kol cukrus ištirps ir pasidarys karamelės spalvos.
Tuomet nuimame nuo ugnies ir supilame grietinėlę,atsargiai, karamelė gali taškytis. Išmaišome, vėl pastatome ant ugnies ir verdame dar 1-2 minutes maišydami mediniu šaukštu.
Vel nuimame nuo ugnies ir sudedame sviestą ir druską, gersi išmaišome.
Leisti karamelei truputį atvėsti ir supilti ant pagrindo, palikti 1 val. kol karamelė pilnai atvės.
Glazūra.
Grietinėlę virti iki užvirimo, išjungti.
Į grietinėlę sudėti sulaužytą šokoladą, palikti 1-2 minutėms. Po to šaukštu išmaišyti, kol pasidarys vientysa masė.
Supilti glazūrą ant karamelės.
Paliekame atvėsti 2-3 val. Po to galima ir jūros druskos ant viršaus užberti, labai ji čia tinka.
Skanaus:)))) Tai tikra kalorijų bomba, bet verta būti paraguta nors kartą gyvenime:))))

1 komentaras:

  1. Baccarat and Roulette in NJ - FBBCasino
    What are the Best Baccarat Sites? | 메리트카지노 How Many Slots Do I Need to Play? · 1. MyBookie Casino Review · 2. Ignition Casino Review 바카라 · 3. Play'n GO Casino · 4. Bovada  Rating: 3.3 · septcasino ‎Review by Sean Love

    AtsakytiPanaikinti