2015 m. kovo 3 d., antradienis

Vištiena kinietiškai

Pats paprasčiausias receptas kinietiškos virtuvės, ir beje, labai skanus:)
Reikės:
500-600 g. vištienos krūtinėlės
prieskonių pagal savo skonį
1 valg. š. miltų
2 valg. š. krakmolo
sezamo sėklų
3valg. š.sojų padažo
2valg. š. citrinos sulčių
2 valg.š. medaus



Vištieną supjaustyti 2-3 cm dydžio gabaliukais, užberti prieskonius, palaikyti apie pusvalandį. Tada į polietileninį maišelį įberti miltus ir krakmolą, į tą patį maišelį sudėti paprieskoniuotus mėsos gabaliukus. Suimti maišelio galą ir papurtyti, kad visi gabaliukai apsivoliotų krakmolo ir miltų mišiniu.
Apkepti mėsos gabaliukus įkaitintame aliejuje. Dėti po vieną gabalėlį, kad jie nesiliestų ir kepti, kol jie pasidarys auksinės spalvos. 
Iškpetus gabaliukus sudėti ant lėkštės, su popieriniu rankšluosčiu, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Tada imame kitą keptuvę ir įpyle porą šaukštų augalinio aliejaus apkepinti sezamo sėklas.
Vienoje lėkštėje išmaišyti citrinos sultis, medų, sojų padažą ir supilti į pakepintus sezamus.  Maišant matosi, kad padažas gaunasi vientisas ir karamelės spalvos (viskas vyksta labai greitai). 
Tuomet reikia sudėti apkeptus paukštienos gabaliukus ir šiek tiek maišant apkepinti.  
Patiekti su ryžiais ir daržovėmis. 
Aš kartais vištieną apkepu iš anksto, o prieš pat patiekiant darau padažą.
Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą