2015 m. kovo 23 d., pirmadienis

Vištiena stir-fry su šparaginėmis pupelėmis

 
Vištiena stir-fry, tai greitai apkepta vištiena karštame aliejuje, dažniausiai kepama gilioje keptuvėje, dar vadinamoje WOK. Tačiau apkepti galima ir paprastoje keptuvėje. Tai dar vienas iš kiniškos virtuvės receptų, beje, tikrai geras.
Reikės:
500 g.vištienos
sauja kepintų, bet nesūriu riešutų
1 paprika
300 g. šparaginių pupelių
2 valg.š. tarkuoto ar smulkiai supjaustyto imbiero
4-5 skiltelės česnako (sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti)
žiūpsnelis aitriosios paprikos

Padažui:
2 valg. š. sojos padažo
1 valg. š. ryžių acto arba obuolių acto
1valg. š. cukraus
žiūpsnelis aitriosios paprikos
Riešutus apkepinti ant sausos keptuvės.
Išvirti šparagines pupeles vandenyje su druska, virti apie 4 minutes. Po to nupilti vandenį ir palikti.
Vištieną supjaustyti juostelėmis, užberti druskos.
Apkepti nedideliame aliejaus kiekyje  česnaką su imbieru ir vištiena, užberti aitriosios paprikos, kepti apie 6 minutes, pastoviai maišant. Ugnis turi būti normali, nelabai didelė ir ne maža. Iškepusią vištieną sudėti į lėkštę.
Padažui skirtus ingridientus sumaišyti.
Į keptuvę įpilti nedaug aliejaus, sudedame juostelėmis pjaustytą papriką ir šparagines pupeles, įpilame 2 valg. š. vandens ir kepame porą minučių ant didelės ugnies, kol paprika suminkštės.
Tuomet dedame riešutus, vištieną, pilame padažą ir kepame nuolat maišant, kad padažas tolygiai pasiskirstytų ant vištienos ir daržovių.
Patiekiame su ryšiais.
Skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą