2015 m. liepos 1 d., trečiadienis

Vištienos blauzdelės medaus ir garstyčių padaže

Nuostabaus skonio vištiena, tikrai verta paragauti. Visai paprasti ingridientai, kurie tikrai tarpusavyje labai dera, suteikia nerealiai gerą skonį, kartosiu dar nekartą. Receptas ne mano, pas kelias merginas bloguose mačiau, todėl ir nutariau išbandyti. Ačiū, mergaitės:) Beje, galima naudoti bet kokias vištienos dalis. Gal truputį ir reikia pažaisti, bet ši vištiena to verta. Išbandykite:)
Reikės:
6-7 blauzdelės
Padažui:
3 valg.š. medaus
3 valg.š. grūdėtų garstyčių
1 stiklinės balto sauso arba pusiau sauso vyno
druskos, pipirų
čiobrelių šviežių ar džiovintų

Užberiame ant blauzdelių druskos ir apkepame jas įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Maniškės dar buvo ne visai iškepusios, bet tai nesvarbu.
Apkeptas blauzdeles sudedame į kepimo indą.
Aliejų nupilame ir į tą pačią keptuvę sudedame padažui skirtus ingridientus, išskyrus vyną, pakaitiname, kol susimaišys. Gautu padažu aptepame vištieną, įpilame į indą vyną.
Uždengiame indą folija ir kepame 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Praėjus 30 minučių išimti indą iš orkaitės, nupilti padažą į keptuvę,
o indą su vištieną įdėti atgal į orkaitę, kad apskrustų.
Keptuvėje kaitiname padažą maišant, kol sutirštės.
Minėtu padažu užpilti vištienos blauzdeles ir patiekti su mėgiamu garnyru.
Skanaus.

6 komentarai:

  1. Sveiki,atradau Jūsų blogą!Tai tiek daug receptėlių prisirinkau,reikės bandyti gaminti,o kaip sekėsi parašysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,atradau Jūsų blogą!Tai tiek daug receptėlių prisirinkau,reikės bandyti gaminti,o kaip sekėsi parašysiu.

    AtsakytiPanaikinti